Arnavut Ciğeri
3 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Arnavut Ciğeri
Malzemeler
2 baş soğan
1 koyun karaciğeri
1/2 su baradağı un
1/2 demet maydanoz
1.5 çorba kaşığı kırmızı biber
1 bardak zeytinyağ (ya da mısırözü yağ)
tuz
Yapılışı
Karaciğerin ince zarını soyun, sinirli kısımlarını çıkarın. Daha sonra karaciğeri bir tahta üzerine koyup, fındık iriliğinde parçalar doğrayın. Bu parçaları büyük bir kabın içine koyun ve üzerine bir kaşık kırmızı biber serpip iyice karıştırın. 30 dakika kadar dinlendirip, ciğer parçalarını önce bol una bulayın ardından üzerindeki fazla unun dökülmesi için silkeleyin ve içinde bir bardak zeytinyağı kızdırdığınız tavanın içine birer avuç birer avuç atın. Karıştırarak yaklaşık bir dakika pişirdikten sonra delikli kepçe yardımıyla yağını süzüp, servis tabağına alın. Ciğerin pişiridikten sonra üzerine biraz tuz serpin. Tavadaki yağın dörtte birini alın, üzerine yarım çorba kaşığı kırmızıbiber koyun. Ateşte iyice karıştırdıktan sonra, biberli yağı ciğerin üzerine gezdirip, dökün. Bu arada, ince ince doğrayıp, tuzla ovduğunuz soğanın suyunu süzün. Sonra, temizleyip ince kıydığınız maydanoz ve soğanı karıştırarak piyaz yapın ve bu piyazı servis tabağının kenarına koyup, ciğerle birlikte servis yapın.
2 baş soğan
1 koyun karaciğeri
1/2 su baradağı un
1/2 demet maydanoz
1.5 çorba kaşığı kırmızı biber
1 bardak zeytinyağ (ya da mısırözü yağ)
tuz
Yapılışı
Karaciğerin ince zarını soyun, sinirli kısımlarını çıkarın. Daha sonra karaciğeri bir tahta üzerine koyup, fındık iriliğinde parçalar doğrayın. Bu parçaları büyük bir kabın içine koyun ve üzerine bir kaşık kırmızı biber serpip iyice karıştırın. 30 dakika kadar dinlendirip, ciğer parçalarını önce bol una bulayın ardından üzerindeki fazla unun dökülmesi için silkeleyin ve içinde bir bardak zeytinyağı kızdırdığınız tavanın içine birer avuç birer avuç atın. Karıştırarak yaklaşık bir dakika pişirdikten sonra delikli kepçe yardımıyla yağını süzüp, servis tabağına alın. Ciğerin pişiridikten sonra üzerine biraz tuz serpin. Tavadaki yağın dörtte birini alın, üzerine yarım çorba kaşığı kırmızıbiber koyun. Ateşte iyice karıştırdıktan sonra, biberli yağı ciğerin üzerine gezdirip, dökün. Bu arada, ince ince doğrayıp, tuzla ovduğunuz soğanın suyunu süzün. Sonra, temizleyip ince kıydığınız maydanoz ve soğanı karıştırarak piyaz yapın ve bu piyazı servis tabağının kenarına koyup, ciğerle birlikte servis yapın.
Cem- Admin
- Mesaj Sayısı : 714
Kayıt tarihi : 19/03/08
Yaş : 37
Nerden : Heybeliada
Geri: Arnavut Ciğeri
ohhh rakıyla ne gider.....
Kaan- Mesaj Sayısı : 22
Kayıt tarihi : 20/03/08
Yaş : 37
Nerden : Heybeliada
Geri: Arnavut Ciğeri
Hele kadıköy - mercanda ki arnavut ciğerini herkese tavsiye ederim çok güzel
Cem- Admin
- Mesaj Sayısı : 714
Kayıt tarihi : 19/03/08
Yaş : 37
Nerden : Heybeliada
Geri: Arnavut Ciğeri
ben size bu yemeğin kısa tarifini vereyim.
malzemeler
1 arnavut
1 şiş
yapılışı.
şişi arnavutun ciğerlerinden geçirirek çıkartınız. daha sonra tencereye atıp. afrikadan getirdiğiniz bir yamyam la birlikte afiyetle yiyiniz
malzemeler
1 arnavut
1 şiş
yapılışı.
şişi arnavutun ciğerlerinden geçirirek çıkartınız. daha sonra tencereye atıp. afrikadan getirdiğiniz bir yamyam la birlikte afiyetle yiyiniz
irfan- Mesaj Sayısı : 38
Kayıt tarihi : 21/03/08
Yaş : 37
Nerden : evden
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz