Balık Dolması

Aşağa gitmek

Balık Dolması

Mesaj tarafından Cem Bir C.tesi Mart 22, 2008 4:35 am

Malzemeler;

- 1/2 kilo fileto balık eti
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı limon suyu
- tuz, karabiber, 2-3 yaprak nane yada kuru nane

Yapılışı;

- Doğranmış soğan ve sarımsakları fıstıklarla birlikte 2 kaşık zeytinyağında kavurun.
- Yıkanmış pirinçleri ekleyin. 1 çay bardağı kadar su ekleyip kısık ateşde pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- Balıkların her iki tarafınıda tuzlayın ve limon suyuna bulayın. Eğer balıklar büyükse ortalarına soğumuş pirinçli harçdan koyun, dolma gibi sararak kürdanla tutturun.
- Kalan zeytinyağını (arzu ederseniz fazlasını) balıkların üstüne gezdirin ve 200C de pişirin.
- Bol yeşil salata ile servis yapın..

Afiyet Olsun..
avatar
Cem
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 714
Kayıt tarihi : 19/03/08
Yaş : 32
Nerden : Heybeliada

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: Balık Dolması

Mesaj tarafından Constantine Bir C.tesi Mart 22, 2008 3:07 pm

tam abime göre bi yemek Very Happy
avatar
Constantine
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 1161
Kayıt tarihi : 18/03/08

Kullanıcı profilini gör http://forumdalga.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: Balık Dolması

Mesaj tarafından Cem Bir C.tesi Mart 22, 2008 3:19 pm

çok güzel oluyor ya eskiden babam yapardı çokda güzel olurdu hey gidiğğ Very Happy
avatar
Cem
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 714
Kayıt tarihi : 19/03/08
Yaş : 32
Nerden : Heybeliada

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz