Viyana Şinitzeli

Aşağa gitmek

Viyana Şinitzeli

Mesaj tarafından Cem Bir C.tesi Mart 22, 2008 4:33 am

VIYANA SINITZELI

MALZEMELER

4 parça biftek
4 çorba kaşığı un
175 gr ufalanmış ekmek kırıntısı
2 yumurta
100 gr tereyağ
tuz


HAZIRLANIŞI

Etlerin iki tarafına da tuz serpin daha sonra bir kaba un ve tuz karıştırıp koyun. İkinci kaba çırpılmış yumurta ve üçüncü kaba da ekmek kırıntılarını koyun büyük bir tavada tereyağını eritin. Biftekleri sırasıyla ilk önce una sonra yumurtaya son olarak da ekmek kırıntısına bulayıp kızartın. Etlerin üstü kahverengileşince ateşten alıp servis yapın.

(Avusturyalilar genellikle yanina ya patates salatasi yada patates kizartmasi tercih ederler. Tadi güzeldir)
avatar
Cem
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 714
Kayıt tarihi : 19/03/08
Yaş : 32
Nerden : Heybeliada

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz